فروش انواع پسته ایرانی به صورت خرد و عمده در شرکت زرین مغز انجام می شود. پسته یکی از اجزای مهم آجیل و خشکبار ایران است و ارزش غذایی آن بسیار بالا می باشد. برخی افراد بر این باورند که بهترین و مرغوب ترین نوع پسته جهان مربوط به ایران می باشد.
درختچه مربوط به پسته در نواحی خشک و آب و هوای گرم یا معتدل رشد می کند. این محصول به دلیل داشتن آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان مفید است. و حاوی مقدار زیادی اسید چرب اشباع نشده و پتاسیم نیز میباشد.
ویژگی های پسته ایرانی
در ادامه ویژگی های پسته ایرانی را بیان می کنیم:
طبق نظر گیاه شناسان تا کنون بیش از ۶۰ گونه پسته در کشور شناسایی شده است. شما با دانستن تنها یک یا دو مشخصه از یک پسته، نمی توانید نوع آن را در میان انواع گونه های پسته تشخیص دهید. با این حال می توانید برخی از ویژگی های مهم پسته های ایرانی را بدانید تا بتوانید با اطمینان بیشتری خشکبار مورد نظرتان را خریداری نمایید. برخی از این ویژگی ها شامل:
- پسته مرغوب رنگ پوست تمیز و بدون لک دارد.
- کاملاً خندان است یا یک طرفه آن شکاف دارد.
- مغز آن نباید کپک زده باشد.
- چنانچه تعداد پسته های دهن بست در یک مشت پسته زیاد است، آن را خریداری نکنید. چرا که نشانه نارس بودن آنهاست.
- پسته ای که کاملاً رسیده باشد خندان است. یا حداقل در یک طرف آن شکاف وجود دارد.
- پستهای که مرغوب باشد از نظر اندازه و ظاهر یکدست می باشند.
- قسمتی از مغز که قابل مشاهده است، باید به رنگ های قرمز متمایل به خاکستری، قرمز ارغوانی و یا بنفش و قهوه ای باشد.
- هر چقدر مغز داخل پسته سبز رنگ تر باشد طعم آن نیز بهتر است.
- مغز پسته باید خوش طعم و دلپذیر باشد و مزه تلخی در آن وجود نداشته باشد.
- مغز پسته نباید بیش از حد چروکیده و خشک باشد.
انواع پسته ایرانی به جهت صادرات
انواع پسته ایرانی به جهت صادرات شامل پسته اکبری ،فندقی، احمد آقایی، کله قوچی و بادامی می باشد که هر کدام به صورت مغز پسته یا پسته خندان به سایر نقاط جهان صادر می گردند.
پسته اکبری
این محصول در خراسان رضوی کرمان، سمنان و یزد تولید می شود.
در کرمان بیشترین تولید را دارد.
انس این پسته ۱۸ الی 20می باشد که در بازارهای داخلی و جهانی به فروش می رسد.
پسته احمد آقایی
محل تولید آن استانهای یزد و کرمان می باشد.
بیشترین میزان تولید مربوط به کرمان می باشد.
در انس های ۲۲ تا ۳۴ در بازارهای ایران و جهان به فروش میرسد.
پسته بادامی
محل اصلی تولید آن خراسان است اما در یزد و کرمان هم به صورت اندک تولید می شود.
بیشترین میزان تولید آن مربوط به خراسان است.
در انس های ۲۴ تا ۳۸ عرضه می شود.
پسته کله قوچی:
این پسته در استان های یزد خراسان و کرمان تولید میشود.
بیشترین میزان تولید آن در استان یزد خراسان رضوی کرمان است.
در انس های ۱۸ الی ۳۲ در بازار وجود دارد.
پسته فندقی
در بسیاری از استانهای کشور تولید میشود.
بیشترین میزان تولید آن مربوط به منطقه کرمان است.
در انس های ۲۴ تا ۴۲ در بازار خرید و فروش می شود.